Ananasova torta
Vsi podatki so citirani iz:
Ananasova torta – OblizniPrste.si
sestavine:
Biskvit:
- 5 jajc
- 250 g moke
- 250 g sladkorja
- 1 dl olja
- 1 dl vode
- 1 pecilni
Krema:
- 850 g ananasa v koščkih (1 pločevinka)
- 2,5 dl vode
- 2,5 dl ananasovega soka
- 40 g gustina
- 80-100 g sladkorja v prahu
- 0,5 l sladke smetane
Preliv:
- 2 dl mleka (po želji lahko tudi več)
Za okras:
- 250 g sladke smetane
- mleti orehi (po želji)
- rebro čokolade
postopek:
Priprava biskvita
Jajca in sladkor stepemo. Dodamo olje in vodo. Stepamo, medtem pa po žlicah dodajamo moko pomešano s pecilnim praškom.
Pekač za torto namažemo z maslom in vanj vlijemo pripravljeno zmes. Biskvit pečemo 40 minut na 180 stopinjah Celzija.
Ko je biskvit pečen, počakamo, da se ohladi, nato pa ga dvakrat prerežemo.
Priprava kreme
Odcedimo ananasov sok. V posodici zmešamo 2,5 dl vode, 4 žlice ananasovega soka ter dodamo še gustin in sladkor v prahu.
Preostali sok skuhamo na zmernem ognju. Vrelemu dodamo mešanico z gustinom ter še enkrat zavremo. Ves čas dobro mešamo.
Ko se krema hladi, stepemo sladko smetano. Ohlajeni kremi dodamo polovico stepene sladke smetane in ananas v koščkih, polovico smetane pa spravimo v hladilnik za okrasitev.
Sestavljanje torte
Prvo plast biskvita navlažimo z mlekom, namažemo s polovico kreme, dodamo drugo polovico biskvita, navlažimo ter dodamo še preostalo kremo ter položimo še tretji biskvit.
Torto damo na hladno za eno-dve uri, nato pa jo premažemo s sladko smetano. Na rob torte nabrizgamo smetano, po vrhu pa posujemo mlete orehe in naribamo čokolado.
Nedavni komentarji