Borovničeva torta brez pečenja
Vsi podatki so citirani iz:
sestavine:
Podlaga:
- 200 g maslenih piškotov
- 130 g raztopljenega masla
Nadev:
- 500 g maskarpone sira
- 400 ml sladke smetane
- 200 g gozdnih borovnic (lahko zamrznjene)
- 5 žlic sladkorja
- 2 žlici pomarančnega ali limoninega soka
- 2 x želatina fix
Preliv:
- 400 ml creme fraiche
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 x želatina fix
Postopek:
Najprej odtehtamo piškote in jih zmeljemo v moko. V zmlete dodamo stopljeno maslo in premešamo.
Zmlete piškote z maslom enakomerno razporedimo po pekaču za torto. Pustimo, da se ohladi in strdi.
Če imamo zmrznjene borovnice, jih na pol odtalimo in z mikserjem na grobo zmiksamo. Nato se lotimo stepanje sladke smetane. Ko smetana postane kremna in puhasta, dodamo borovnice in sladkor.
K povezani masi iz sladke smetane in borovnic dodamo maskarpone sir in vse lepo premešamo in povežemo, dodamo tudi sestavini sladkor in pomarančni oz. limonin sok.
Na koncu v maso zmešamo želatino fix. Kupimo takšno želatino fix, ki je ni potrebno predhodno namakati v vodi, ampak se v maso doda kar v prahu in se temeljito premeša.
Nadev takoj enakomerno premažemo čez piškotno dno in se potrudimo, da je zgornja plast čim bolj ravna.
Preliv naredimo tako, da v posodi zmešamo creme fraiche, sladkor v prahu in želatino fix.
Preliv takoj čim bolj ravno in enakomerno premažemo čez borovničev nadev. Torto damo v hladilnik, najbolje čez noč ali vsaj za 5, 6 ur.
Po vrhu poljubno okrasimo, razrežemo in postrežemo.
Nedavni komentarji