Jagodna torta z belo čokolado

Vsi podatki so citirani iz:

Jagodna torta z belo čokolado | Gurman.eu

Sestavine

biskvitno testo

  • 60 g moke
  • 60 g sladkorja
  • 3 jajca
  • 20 g jedilnega škroba
  • 2 žlički vaniljinega izvlečka
  • 3 g pecilnega praška

jagodna krema

  • 600 g jagod
  • 125 g kremnega sirčka
  • 2 dl sladke smetane
  • 1 dl mleka
  • 80 g sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 1 zavitek želatina

krema iz bele čokolade

  • 100 g bele čokolade
  • 125 g kremnega sirčka
  • 3 dl sladke smetane
  • 1 dl mleka
  • 60 g sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 2 vanilij sladkorja
  • 1 zavitek želatine

drugo

  • 100 g jagod
  • 80 g bele čokolade

Priprava

■ Obod tortnega modela s premerom 26 centimetrov namažemo z maslom, dno pa obložimo s peki papirjem.
■ biskvitno testo. Moko, jedilni škrob in pecilni prašek presejemo in premešamo.
■ Rumenjake, sladkor, vaniljin izvleček in žlico vode stepamo 3 do 4 minute.
■ Pečico segrejemo na 180 °C.
■ Beljake stepemo v čvrst beljakov sneg.
■ Rumenjakom z metlico postopoma in nežno primešamo moko ter beljakov sneg.
■ Testo nalijemo v model, ki ga za 15 do 20 minut položimo v segreto pečico.
■ Pečen biskvit povsem ohladimo.
■ V posodi, na katero se prilega kotliček, zavremo za 4 prste vode za vodno kopel.
■ Jagodna krema. Jagode operemo, odcedimo in očistimo. Polovico jih drobno narežemo, drugo polovico pa zmiksamo z decilitrom mleka.
■ Kotliček položimo nad paro. Vanj nalijemo rumenjake in 5 žlic hladne vode. Dodamo sladkor in stepamo, da dobimo gosto bledo kremo.
■ Želatino pripravimo po navodilu z zavitka.
■ Stepenim rumenjakom primešamo zmiksane jagode in stepamo še 2 do 3 minute.
■ Odstavimo, vmešamo želatino in ohladimo.
■ Kremni sirček gladko zmiksamo z električnim ročnim mešalnikom.
■ Prilijemo smetano in stepamo, da dobimo čvrsto kremo. Primešamo jo jagodni kremi, ko začne želirati. Dodamo še preostale jagode in premešamo s kuhalnico.
■ Ohlajen biskvit preložimo na servirni krožnik; papir odstranimo. Poškropimo ga z bistrim sadnim sokom in obdamo z obodom tortnega modela. Na biskvit nalijemo jagodno kremo, obod pokrijemo s prozorno folijo, krožnik pa čez noč položimo v hladilnik.
■ V posodi, na katero se prilega kotliček, zavremo za 4 prste vode za vodno kopel.
■ Krema iz bele čokolade. Belo čokolado nalomimo v kozico, pristavimo in zelo počasi stopimo.
■ V kotliček nalijemo rumenjake in žlico hladne vode, dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Stepamo, da dobimo gosto bledo kremo.
■ Želatino pripravimo po navodilu z zavitka.
■ Prilijemo stopljeno čokolado in toplo mleko ter stepamo še 2 do 3 minute.
■ Kremni sirček gladko zmiksamo, prilijemo smetano in stepamo, da dobimo čvrsto kremo.
■ Primešamo želatino in sirčkovo kremo, vse skupaj pa primešamo rumenjakovi kremi, ko ta začne želirati. Kremo čez noč položimo v hladilnik.
■ Naslednji dan kremo gladko zmiksamo.
■ Tortni obod odstranimo, po kremi na biskvitu pa enakomerno nanesemo dve tretjini čokoladne kreme. Preostalo namažemo po obodu. Torto vsaj za 60 minut položimo v hladilnik.
■ Jagode operemo, odcedimo, očistimo in narežemo na četrtine.
■ Belo čokolado drobno naribamo.
■ Jagode potresemo po torti. Naribano čokolado potresemo po obodu torte, preostalo pa po jagodah.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja