POMARANČNA TORTA Z BELO ČOKOLADO

Vsi podatki so citirani iz: Pomarančna torta z belo čokolado – Midva Kuhava

SESTAVINE:

Piškotno dno:
70 g masla
150 g kakavovih maslenih piškotov
1 žlička Dr. Oetker sladkega prahu
sladkor po želji

Krema:
250 g maskarpone sira
500 ml sladke smetane za stepanje
200 g bele čokolade
1 vrečka Dr. Oetker Finesse pomarančne lupinice
4 listi Dr. Oetker želatine

Pomarančna plast:
250 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka
1 žlica Dr. Oetker Gustina
2 lista Dr. Oetker želatine
2 žlici Dr. Oetker sladkega prahu (odvisno od kislosti pomaranč)

Čokoladna plast:
60 g temne čokolade
60 g sladke smetane

Postopek

Piškotno dno:

  1. Kakavove maslene piškote zmelji, zdrobi ali pa pograbi nekaj lesenega in jih v antristresni seansi prebutaj do finega.
  2. Maslo raztopi in z njim prelij zdrobljene piškote in sladkor.
  3. Vse skupaj premešaj v homogeno zmes.
  4. Na tortni podstavek postavi tortni obroč in ga nastavi na poljubni tortni premer.
  5. Piškotno zmes nanesi na tortno podlago, kjer ga stlačiš ob dno in robove ter poravnaš.
  6. Po notranji strani tortnega obroča namesti acetatno folijo, ki bo poskrbela za ličen in čist izgled tortice.

Krema:

  1. 300 ml smetane stepi do čvrstega.
  2. Belo čokolado nalomi v kozico in jo prelij s preostalo smetano.
  3. Kozico pristavi nad nizek ogenj in mešaj, da se čokolada stopi.
  4. Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo. Ožemi jih in vrzi v kozico.
  5. Mešaj, da se želatina popolnoma raztopi.
  6. Počakaj, da se čokoladna zmes ohladi do mlačnega, nato jo skupaj s pomarančno lupinico primešaj k maskarpone siru.
  7. Povsem na koncu s spatulo primešaj še stepeno smetano.
  8. Polovico kreme prelij čez piškotno dno in jo poravnaj.
  9. Nastajajočo torto postavi v hladilnik, da se krema strdi.

Pomarančna plast:

  1. 200 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka zlij v kozico, dodaj 2 žlici sladkega prahu in jo segrevaj do vrelišča.
  2. Preostalih 50 ml pomarančnega soka zmešaj s škrobom, nato to primešaj v vroč pomarančni sok.
  3. 2 lista želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojita.
  4. Ko se zmes v kozici skuha in zgosti, dodaj ožeta lista želatine, nato mešaj, da se povsem raztopita.
  5. Pomarančno osnovo ohladi do mlačnega, nato pa prelij čez strjeno kremo na nastajajoči tortici.
  6. Torto zarini nazaj v hladilnik, da se strdi še pomarančna plast.
  7. Po vrhu čvrste pomarančne plasti nanesi še drugo polovico kreme, nato roma torta nazaj na hladno.

Čokoladna plast:

  1. V kozico zlij sladko smetano, vanjo pa nalomi čokolado.
  2. Pristavi jo nad srednji ogenj in mešaj, dokler ne dobiš žametne čokoladne zmesi.
  3. Ko se malce ohladi, čokolado prelij po vrhu strjene kreme in jo poravnaj s spatulo.
  4. Zdaj gre torta v hladilnik vsaj za 6 ur, še raje pa kar čez noč.

Pred postrežbo pusti torto 10-15 minut na sobni temperaturi, da se jo lažje nareže, obenem pa bo čokolada razvila aromo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja