Jabolčno vinska torta

Vsi podatki so kopirani iz:

https://www.saop.si/poslovne-informacije/recepti/sladice/jabka-torta/

Sestavine:

Testo:

  • 125 g  masla
  • 250g  moke
  • 125 g sladkorja v prahu
  • 1 vanili sladkor
  • 1 žlička pecilnega
  • Orehi za posip
  • (1 jajce ali malo mleka, če se težko gnete ali malo več masla)

Nadev:

  • 0,75 L belega vina (ali 0,5 l jabolčnega soka in 0,25 l vina)
  • 200 g  sladkorja
  • 1  vanili sladkor
  • 2  vanili  pudinga
  • 1,2 kg jabolk (olupiš in naribaš na kolobarje tako kot kumare)
  • cimet

Priprava:

  1. Testo: v okrogel model  (premer 30 cm) razvaljaš testo, ki naj sega približno 1 cm navzgor
  2. Nadev: zmešaj sladkor, puding in sok, preostali sok in vino skuhaj ter vkuhaj kot puding, da dobiš gosto zmes
  3. Na testo daj malo orehov (če jih ni nič narobe), naribano polovico jabolk, posipaj s cimetom, preliješ s polovice skuhane kreme. Dodaj  drugo polovico jabolk, posipaj s cimetom  in prelij  z ostankom pudingove kreme. Peči 90 min na 170-stopinj.
  4. Ko se vse skupaj ohladi dodaj 0,5l ali več stepene sladke smetane!

Pripročilo: torto speci en dan prej, date čez noč v hladilnik in naslednji dan (po želji) premaži še s stepeno smetano in potresi z orehi.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja