Jabolčno vinska torta
Vsi podatki so kopirani iz:
https://www.saop.si/poslovne-informacije/recepti/sladice/jabka-torta/
Sestavine:
Testo:
- 125 g masla
- 250g moke
- 125 g sladkorja v prahu
- 1 vanili sladkor
- 1 žlička pecilnega
- Orehi za posip
- (1 jajce ali malo mleka, če se težko gnete ali malo več masla)
Nadev:
- 0,75 L belega vina (ali 0,5 l jabolčnega soka in 0,25 l vina)
- 200 g sladkorja
- 1 vanili sladkor
- 2 vanili pudinga
- 1,2 kg jabolk (olupiš in naribaš na kolobarje tako kot kumare)
- cimet
Priprava:
- Testo: v okrogel model (premer 30 cm) razvaljaš testo, ki naj sega približno 1 cm navzgor
- Nadev: zmešaj sladkor, puding in sok, preostali sok in vino skuhaj ter vkuhaj kot puding, da dobiš gosto zmes
- Na testo daj malo orehov (če jih ni nič narobe), naribano polovico jabolk, posipaj s cimetom, preliješ s polovice skuhane kreme. Dodaj drugo polovico jabolk, posipaj s cimetom in prelij z ostankom pudingove kreme. Peči 90 min na 170-stopinj.
- Ko se vse skupaj ohladi dodaj 0,5l ali več stepene sladke smetane!
Pripročilo: torto speci en dan prej, date čez noč v hladilnik in naslednji dan (po želji) premaži še s stepeno smetano in potresi z orehi.
Nedavni komentarji