JOGURTOVA TORTA Z LIMONO

Vsi podatki so citirani iz:

SESRAVINE:

Podlaga:
100 g koruznih kosmičev
50 g mandljevih lističev
250 bele čokolade

Jogurtova limonina krema:
navadni jogurti
250 ml sladke smetane
lupinica 1 limone
sok 2 limon
limonin sladkor
4 žlice sladkorja v prahu
listov želatine

Naštete sestavine so namenjene torti s premerom 24 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.

Sponzor recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.

Postopek:

Podlaga:

  • Najprej se loti hrustljavega dna. Belo čokolado previdno raztopi nad vodno kopeljo in jo prelij čez mešanico koruznih kosmičev in mandljevih lističev.
  • Vse skupaj premešaj in razporedi po dnu tortnega obroča.

Krema:

  • Jogurte zmešaj s sladkorjem v prahu, limoninim sladkorjem, limoninim sokom in lupinico.
  • Želatino namoči v hladni vodi in počakaj da nabrekne, nakar jo ožameš in vržeš v kozico. Nad nizkim ognjem jo mešaš, dokler se popolnoma ne raztopi.
  • Želatino vlij k jogurtovi zmesi in jo z električnim mešalnikom dodobra zmešaj.
  • Stepi smetano do stepene smetane in jo s spatulo nežno primešaj k torti. Kremo zdaj vlij v obroč za torte, ki ga prej po notranji strani obdaš z acetatno folijo.
  • Poznaš pravila – zdaj mora torta na zaslužen, vsaj 6-urni, počitek. Toplo priporočava, da počakaš kar do naslednjega dne.
  • Takoj, ko vzameš torto iz hladilnika, je njena podlaga zelo hrustljava in trda, zato priporočava, da tortico pred razrezom pustiš 15 minut na sobni temperaturi. Tako bo tudi bolj intenzivnega okusa.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja