Mango torta

Vsi podatki so citirani iz:

Sestavine:

Mangov pire:

250 g svežega manga50 g sladkorja
5 g limoninega soka

Čokoladni mousse:

50 g temne čokolade
15 g sladke smetane
1 listič želatine
50 g sladke smetane, stepene do 50%

Mangov mousse:

80 g toplega mangovega pireja
2 lističa želatine
30 g sladke smetane, stepene do 50%

Podlaga:

80 g zdrobljenih piškotov 25 g stopljenega masla

Mangov cheesecake:

150 g cream cheese
15 g sladkorja v prahu
30 g navadnega jogurta
2 g ekstrakta vanilije
120 g mangovega pireja
2,5 lističa želatine
150 g sladke smetane, stepene do 50%

Dekoracija:

30 g toplega mangovega pireja 30 g tople vode
2 lističa želatine
60 g manga

Navodila za pripravo:

Najprej pripravimo mangov pire: sestavine pokuhamo v posodi in zmiksamo do gladkega pireja.

Uporabil sem 15 cm okrogli model. Če imate večji model, lahko količine ustrezno prilagodite.

Za podlago zmeljemo ali zdrobimo piškote in jih prelijemo s stopljenim maslom. Piškote damo na dno modela in jih dobro pretlačimo ter damo v hladilnik za pol ure.

Pripravimo čokoladni mousse: v kozici segrejemo čokolado in smetano (15 g), dokler se čokolada ne raztopi. V hladni vodi približno 5 minut namakamo listine želatine, jih dobro odcedimo med rokami ter dodamo še vroči čokoladi in dobro premešamo. Posebej stepemo smetano. Mousse bo lažje zmešati in bo bolj gladek, če boste smetano stepali le nekje do polovice (če je torej povsem stepena smetana 100%, jo mi stepemo do 50%). Tako dobljeno kremo prelijemo v model s piškoti ter damo v hladilnik za približno 30 minut.

Mangova plast: 80 g mangovega pireja segrejemo v mikrovalovki ali v kozici, dodamo želatino (predhodno namočeno v hladni vodi) in sladko smetano, stepeno do 50%). Mousse prelijemo čez čokoladno plast in damo v hladilnik za 30 minut.

Pripravimo cheesecake: cream cheese (Philadelphia ali kakšnega drugega) naprej dobro premešamo z metlico, dodamo sladkov v prahu, jogurt, vanilijo in mangov pire. Lističe želatine ponovno najprej namočimo v hladni vodi, jih nato damo v manjšo posodico in segrevamo v mikrovalovki 10 sekund. Želatino dodamo sirni kremi. Dodamo smetano, ki smo jo spet stepli le do 50%. Kremo prelijemo čez mangovo plast.

Ostane še zadnja plast, za katero potrebujemo 30 g toplega mangovega pireja, kateremu dodamo vodo, želatino (predhodno namočeno) in na kocke narezan mango. Tako dobljeno mešanico prelijemo čez sirno plast in damo v hladilnik vsaj za 30 minut, še najbolje za par ur.

Ta torta vsebuje nekoliko manj sladkorja oziroma le toliko sladkorja, kolikor ga vsebujejo čokolada in sadje, zato je bolj primerna za poletne mesece.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja