BANANINA TORTA Z NUTELLO

podatki so citirani iz:

Sestavine:

V biskvit natlači:
3 jajca
80 g masla
120 g gladke pšenične moke
40 g kakava
100 g sladkorja
1 žličk pecilnega praška
3 žlice vroče vode
mleko za namočitev (ali kakav)

V bananino kremo spada:
2 bananina pudinga
3 listi želatine
0,5 l mleka
4 žlice sladkorja v prahu
250 g mascarpone sira
1 kapljica rumenega barvila (po želji)
3 manjše banane

Nutellina krema skriva:
250 ml sladke smetane
250 g mascarpone sira
4 zvrhane žlice Nutelle
1 vrečka Kremfix-a (za bolj kompaktno kremo uporabi 1 vrečko želatine FIX)

Čokoladni preliv vsebuje:
150 g jedilne čokolade
100 ml sladke smetane

Postopek:

Biskvit:
Za tortne temelje najprej penasto zmiksaj jajca in sladkor. K njim vmešaj stopljeno maslo, nato pa še moko, zmešano s pecilnim praškom in kakavom. Tik pred koncem v maso zmešaj še tri žlice vroče vode.
Maso vlij v pekač, čigar dno prekriva papir za peko in ga za 7-10 minut vrzi v pečico, segreto na 180 ºC.
Čeprav je preprosta peka biskvita za vrhunsko pečico Bosch Serije 8 le mačji kašelj, se tega dežurna segrevalka tega opravila vedno loti dobre volje in polna zanosa.

Okoli biskvita zategni tortni obroč, ki ga nato po notranji strani obdaš z acetatno folijo. Biskvit izdatno namoči z mlekom, da ne bo žalostno suh.

Bananina krema:
Obe vrečki bananinega pudinga skuhaj v pol litra mleka. Med kuhanjem pudinga vanj vsuj še sladkor v prahu, mešaj pa z metlico, da ne nastanejo grudice.
Želatino namoči, ožemi in raztopi v toplem pudingu.
Ko se puding malce ohladi, mu primešaj mascarpone.

Banane razpolovi po dolžini, dobljene zaobljenčke pa razporedi po biskvitu. Sladek dokaz hitro zakrij s kremo, ki jo pogladiš in poravnaš.

Nutellina krema:
Sladko smetano prebutaj skupaj s kremfixom, mascarpone pa s kraljico med namazi – Nutello.
K Nutellini mešanici nežno vmešaj stepeno smetano, dobljeno kremo pa nadevaj na vrh torte. Postavi jo na hladno.

Preliv:
Za čokoladni preliv nalomi jedilno čokolado in jo prelij z vrelo sladko smetano. Mešaj do homoegene zmesi.
Čokolado premaži po vrhu torte in jo poravnaj

Od torte se moraš zdaj posloviti za vsaj 6 ur, še bolje pa je, če nanjo pozabiš do prihodnjega dne.

Po vsem tem čakanju si že čisto pri koncu z živci. Hočeš torto in hočeš jo zdaj! Naj ti bo, odsekaj si en kos in se prepusti nepremagljivi harmoniji nežne banane in legendarne Nutelle. Najbolj prijetno pa preseneti banana, ki se potuhnjeno skriva na vrhu biskvita.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja