Tinkarina torta Avtor: Tinkara Mlekuž · 19. maja 2021 Tinkarina torta presenečenja z orehi in jagodami citirano iz zgoraj navedene strani:Za biskvit:7 rumenjakov12 žlic mrzle vode300 g sladkorja8 beljakov350 g gladke moke150 g mletih orehov1 žlička pecilnega praškacca. 10 žlic čokoladnega mleka za navlažitev biskvita (uporabite lahko tudi navadno mleko ali vodo in rum)Za jagodno kremo:200 g jagod (lahko tudi zamrznjenih)3 žlice koruznega škroba (gustina)3 žlice sladkorja200 ml vodeZa čokoladno kremo:500 ml mleka5 žlic ostre moke8 žlic sladkorja1 žlica kakava v prahu1 rumenjak200 g maslaPotek:Beljak shranimo, saj ga bomo porabili pri pripravi biskvita. V vroče mleko zakuhamo zmes in z metlico ves čas mešamo. Kuhamo kakšno minuto dlje, kot običajno kuhamo puding. Ko je masa že tako gosta, da je ne moremo več mešati, jo odstavimo s štedilnika in pustimo, da se ohladi. Vmes večkrat premešamo, da se na površini ne naredi skorja.V dve večji skledi ločimo jajca. K beljakom dodamo tudi beljak, ki nam je ostal od priprave kreme in z mešalnikom stepemo čvrst sneg. Rumenjakom dodamo vodo in mešamo z mešalnikom. Postopno dodamo sladkor in še naprej mešamo, da dobimo penasto zmes.Počasi primešamo še moko s pecilnim praškom in mlete orehe.Na koncu še ročno vmešamo sneg.Okrogli pekač pomastimo in posujemo z malo moke, vanj vlijemo maso za biskvit, enakomerno razporedimo in pečemo v navadni pečici na 180°C (v ventilacijski pečici na 160°C).Ker je biskvit precej visok, se mora peči približno 45 minut. Najbolje bo da s pomočjo lesene špile preverimo, če je biskvit pečen. Posebej preverimo, če je pečena tudi sredina biskvita.Ohlajen biskvit dvakrat prerežemo. Na srednji del biskvita položimo skodelico in z nožem obrežemo, da dobimo luknjo.Spodnji del biskvita položimo na krožnik ali pladenj in okrog znova namestimo obod pekača. Biskvit navlažimo s čokoladnim mlekom ali z drugo primerno tekočino. Nato se lotimo kuhanja jagodne kreme.V kozico damo jagode in vodo in segrevamo. Če uporabimo zamrznjene, segrevamo toliko časa, da se odtalijo. S tlačilko za krompir jagode nekoliko pretlačimo. Po želji lahko pustimo večje koščke sadja, lahko pa pretlačimo do gladkega.Dodamo še koruzi škrob in sladkor, še naprej segrevamo in mešamo z metlico.Ko se masa začne zgoščevati še malo kuhamo, nato pa jo enakomerno zlijemo na spodnji del biskvita. Na še vročo maso položimo srednji del biskvita, ki smo mu že prej izrezali sredino. Z nadaljevanjem torte počakamo toliko časa, da se jagodna krema ohladi.Za čokoladno kremo damo v skledo maslo, ogreto na sobno temperaturo in ga zmiksamo. Nato postopoma dodajamo ohlajeno čokoladno kremo in vse dobro zmiksamo.V odprtino nasujemo pisane bonbone, približno polovico kreme namažemo na srednji del biskvita, nato pa torto pokrijemo še z zgornjim delom biskvita.Odstranimo obod pekača in torto obmažemo s preostalo kremo in poljubno okrasimo.pa dober tek
0 PINJATA CAKE 5. maja 2021 Avtor: Tinkara Mlekuž · Published 5. maja 2021 · Last modified 19. maja 2021
Nedavni komentarji