Tinkarina torta

citirano iz zgoraj navedene strani:
Za biskvit:
7 rumenjakov
12 žlic mrzle vode
300 g sladkorja
8 beljakov
350 g gladke moke
150 g mletih orehov
1 žlička pecilnega praška
cca. 10 žlic čokoladnega mleka za navlažitev biskvita (uporabite lahko tudi navadno mleko ali vodo in rum)
Za jagodno kremo:
200 g jagod (lahko tudi zamrznjenih)
3 žlice koruznega škroba (gustina)
3 žlice sladkorja
200 ml vode
Za čokoladno kremo:
500 ml mleka
5 žlic ostre moke
8 žlic sladkorja
1 žlica kakava v prahu
1 rumenjak
200 g masla


Potek:
Beljak shranimo, saj ga bomo porabili pri pripravi biskvita. V vroče mleko zakuhamo zmes in z metlico ves čas mešamo. Kuhamo kakšno minuto dlje, kot običajno kuhamo puding. Ko je masa že tako gosta, da je ne moremo več mešati, jo odstavimo s štedilnika in pustimo, da se ohladi. Vmes večkrat premešamo, da se na površini ne naredi skorja.
V dve večji skledi ločimo jajca. K beljakom dodamo tudi beljak, ki nam je ostal od priprave kreme in z mešalnikom stepemo čvrst sneg. Rumenjakom dodamo vodo in mešamo z mešalnikom. Postopno dodamo sladkor in še naprej mešamo, da dobimo penasto zmes.
Počasi primešamo še moko s pecilnim praškom in mlete orehe.
Na koncu še ročno vmešamo sneg.
Okrogli pekač pomastimo in posujemo z malo moke, vanj vlijemo maso za biskvit, enakomerno razporedimo in pečemo v navadni pečici na 180°C (v ventilacijski pečici na 160°C).
Ker je biskvit precej visok, se mora peči približno 45 minut. Najbolje bo da s pomočjo lesene špile preverimo, če je biskvit pečen. Posebej preverimo, če je pečena tudi sredina biskvita.
Ohlajen biskvit dvakrat prerežemo. Na srednji del biskvita položimo skodelico in z nožem obrežemo, da dobimo luknjo.
Spodnji del biskvita položimo na krožnik ali pladenj in okrog znova namestimo obod pekača. Biskvit navlažimo s čokoladnim mlekom ali z drugo primerno tekočino. Nato se lotimo kuhanja jagodne kreme.
V kozico damo jagode in vodo in segrevamo. Če uporabimo zamrznjene, segrevamo toliko časa, da se odtalijo. S tlačilko za krompir jagode nekoliko pretlačimo. Po želji lahko pustimo večje koščke sadja, lahko pa pretlačimo do gladkega.
Dodamo še koruzi škrob in sladkor, še naprej segrevamo in mešamo z metlico.
Ko se masa začne zgoščevati še malo kuhamo, nato pa jo enakomerno zlijemo na spodnji del biskvita. Na še vročo maso položimo srednji del biskvita, ki smo mu že prej izrezali sredino. Z nadaljevanjem torte počakamo toliko časa, da se jagodna krema ohladi.
Za čokoladno kremo damo v skledo maslo, ogreto na sobno temperaturo in ga zmiksamo. Nato postopoma dodajamo ohlajeno čokoladno kremo in vse dobro zmiksamo.
V odprtino nasujemo pisane bonbone, približno polovico kreme namažemo na srednji del biskvita, nato pa torto pokrijemo še z zgornjim delom biskvita.
Odstranimo obod pekača in torto obmažemo s preostalo kremo in poljubno okrasimo.
pa dober tek

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja