Torta švedske princese

Vsi podatki so kopirani iz:

https://www.thespruceeats.com/princess-cake-prinsesstarta-2952679

Sestavine

Za polnjenje slaščičarske kreme:

  • 5 velikih rumenjakov
  • 3 žlice koruznega škroba
  • 1/2 skodelice granuliranega sladkorja
  • 1 ščepec fine soli
  • 1 čajna žlička vanilije
  • 4 žlice neslanega masla , hladno, narezano na majhne koščke

Za torto:

  • 1 (15,25-unča) škatla z mešanico bele torte, kupljena v trgovini ali  domača
  • 1 1/4 skodelice vode
  • 1/3 skodelice nevtralnega olja, na primer oljne repice
  • 3 veliki beljaki

Za preprost sirup:

  • 1/2 skodelice vode
  • 1/2 skodelice granuliranega sladkorja

Za stepeno smetano:

  • 3 skodelice težke smetane
  • 3 žlice granuliranega sladkorja
  • 1 žlica vanilije

Za marcipan:

  • 1 kilogram marcipana , kupljen v trgovini ali domač
  • 3 kapljice zelenega barvila za živila

Za montažo:

  • 3 žlice malinove marmelade
  • Slaščičarski sladkor za prenos marcipana

PRIPRAVA:

Naredite slaščičarsko kremo

  1. Zberite sestavine.Sestavine za pecivo
  2. V veliki ponvi na pol močnega ognja na pol in pol zavrite.Lonec s polovico in polovico
  3. V srednje veliki skledi zmešajte rumenjake , koruzni škrob, sladkor in sol, da postane gladka.Jajca, koruzni škrob, sladkor vmešajte
  4. V skledo z jajci dodajte polovico oparenega mleka in nenehno mešajte.Jajcem dodajte polovico mleka
  5. Celotno zmes vrnemo v ponev s preostalim mlekom in na zmernem ognju mešamo.Mešajte mešanico
  6. Z mešanjem nadaljujte približno 2 do 5 minut, dokler se zmes ne zgosti in začne vreti.Nadaljujte z mešanjem mešanice
  7. Pustite, da  slaščičarska krema počasi vre, mešajte še dve minuti.Pustite, da se slaščičarska krema zgosti
  8. Odstavite z ognja in vmešajte vanilijo in hladno, nesoljeno maslo.Vmešajte maslo in vanilijo
  9. Prestavite v drugo skledo in pustite, da se popolnoma ohladi.Prenesite v drugo skledo
  10. Pred uporabo pokrijte in shranite v hladilniku vsaj 5 ur ali do tri dni. Pokrijte mešanico

Naredi torto

  1. Zberite sestavine.Sestavine za torto
  2. Pečico segrejte na 350 F za sijoče kovinske ali steklene ponve ali na 375 F za temne ali nelepljive ponve. Namastite dno in stranice 2 (9-palčnih) tortnih posod .Namastite pekače za torte
  3. Mešanico torte, vodo, olje in beljake v veliki skledi z mešalnikom zmešajte 2 minuti.Ročni mešalnik na testu
  4. 1/3 testa nalijte  v 1 (9-palčni) pekač, 2/3 testa pa v drugi 9-palčni pekač.Testo nalijte v pekač za torte
  5. Pečemo 25 do 30 minut, dokler ne porumenijo.Pečemo torto
  6. Torte vzamemo iz pečice in ohladimo na rešetki.Torto vzamemo iz pečice, da se ohladi
  7. Ko se torte ohladijo, z nazobčanim nožem narežite večjo torto na 2 enaki polovici. Narežite torto

Naredite preprost sirup

  1. Zberite sestavine.Sestavine za preprost sirup
  2. V ponvi naredite preprost sirup, tako da segrejete vodo in sladkor. Med neprestanim mešanjem zavremo, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi.Preprost sirup v loncu
  3. Zmanjšajte ogenj in dušite približno 10 minut.Zmanjšajte toploto

Naredite stepeno smetano

  1. Zberite sestavine.Sestavine za stepeno smetano
  2. Stepite težko smetano, sladkor in vanilijo, dokler ne nastanejo trdni vrhovi.Stepena smetana

Pripravite marcipan

  1. Zberite sestavine.Sestavine za marcipan
  2. Zeleno barvilo vgnetemo v kupljen ali domač marcipan .V marcipan zgnetemo zeleno barvilo
  3. Nato ga oblikujte v približno 8 centimetrov dolg disk.Marcipan oblikujte v disk
  4. Disk položite med 2 (18-palčni) voščeni papir. Če delate od sredine marcipana, z valjarjem razvaljajte disk v 16-palčni krog enakomerne debeline.Postavite med voščen papir

Sestavite torto

  1. Zberite sestavine.Sestavine za sestavljanje
  2. Preprost sirup rahlo nabrizgajte na vsako od treh slojev tort in pazite, da jih ne prepojite.Na torto narišite preprost sirup
  3. Na vsako polovico večje torte namažite 1 1/2 žlice malinove marmelade.Na torto namažemo malinovo marmelado
  4. Pecivo kremo razdelimo na tretjine, 1/3 nežno prepognemo v stepeno smetano.Pecivo kremo razdelimo na tretjine
  5. Preostalo 2/3 slaščičarske kreme namažite na malinovo marmelado iz dveh polovic tort.Na torto namažemo pecivo s kremo
  6. Zložite 2 s pecivom pokrite polovice, nato prelijte s preostalo torto.Zložite pecivo
  7. Strane torte zamrznite s stepeno smetano v 1-palčnem sloju.Frost torta
  8. Na vrh torte položite preostalo stepeno smetano. Z lopatko gladite kremo v kupolo.Žlico stepene smetane na torti
  9. Z marcipana odstranite zgornji nivo voščenega papirja. Posušite svoj valjar s sladkorjem slaščičarjev, nato s pomočjo spodnjega kosa voščenega papirja dvignite marcipan in marcipan povlecite čez čep (marcipan lahko rahlo povaljate okoli zatiča, kot bi ga skorja za pito). Odstranite voščen papir in marcipan prenesite na torto.Razvaljamo marcipan
  10. Z rokami nežno potisnite marcipan navzdol po torti, pri čemer delajte od zgoraj navzdol.Kalup marcipan po torti
  11. Pogladi po straneh, nato pa odsek na dnu odreži z nožem ali kuhalnimi škarjami.Odrežite odvečno dno
  12. Marcipan potlačite pod rob torte. Nataknite marcipan
  13. Torto potresemo s slaščičarskim sladkorjem ali okrasimo z izrezi iz marcipana. Torto potresemo s slaščičarskim sladkorjem
  14. Postrezite in uživajte.Postrezite torto princese

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja