SNICKERS TORTA

VSI PODATKI SO KOPIRANI IZ:

https://www.cakeoclock-urskapece.com/snickers-torta

SESTAVINE:

Puhast biskvit
2 L jajci (large)
60g sladkorja 
50g moke
10g kakava

Karamela
180g sladkorja
180g sladke smetane 
15g masla
Malo soli+60g grobo nasekljanih neslanih arašidov (po želji lahko tudi slane, v tem primeru izpustite sol pri karameli)

Čokoladni mousse
260g sladke smetane 
120g temne čokolade 
1 jž sladkorja v prahu 
2,5 lističa želatine

Karamelni mousse

70g Werther’s čokoladnih bonbonov s karamelnim polnilom
200g sladke smetane
2,5 lističa želatine

Čokoladni preliv
80g temne čokolade 
50g sladke smetane 
+30g arašidov

PRIPRAVA:

Puhast biskvit:

Jajca s sladkorjem stepamo 10 min, da dobimo gosto bledo kremo. Nanjo presejemo moko s kakavom in z lopatko nežno premešamo.

Vlijemo v model, kateremu dno namestimo z maslom in poravnamo.

Pečemo na 180 stopinj cca 20 min.

Pečen biskvit ohlajamo z na pol odprtimi vrati pečice 10 min, nato ga vzamemo iz modela in ohladimo na mreži. Prerežemo ga na dva diska, enega obrežemo z obročem velikosti 15/16cm.

Večji biskvit položimo na podstavek, navlažimo s par žlic mleka in okoli postavimo obroč.

Karamela:

Sladkor na srednji temperaturi v teflonski posodi raztopimo, prilijemo smetano in vztrajno mešamo dokler ne dobimo gladke, zlato rjave karamele. V gladki karameli raztopimo maslo, nekoliko ohladimo in poljubno solimo – lahko tudi izpustite sol.
Polovico karamele premažemo po biskvitu in posujemo z arašidi. Damo na hladno.

Drugo polovico karamele enakomerno razporedimo po modelu velikosti 15/16cm, kateremu s pomočjo obroča pritrdimo peki papir. Damo v zamrzovalnik.

Čokoladni mousse

​Čokolado in 60g smetane raztopimo na paro. V stopljeno vmešamo sladkor v prahu, nato v njej razpustimo namočeno in ožeto želatino. Ohladimo do mlačnega, medtem čvrsto stepemo 200g smetane in jo z lopatko nežno primešamo k čokoladi. Premažemo po biskvitu, poravnamo in ohladimo.

Na nekoliko ohlajeno kremo položimo manjši biskvit, katerega namočimo s par žlic mleka in nanj položimo še zmrznjen disk karamele. Damo v hladilnik in se lotimo priprave druge kreme.

Karamelni mousse

Bonbone in 50g smetane raztopimo nad paro. V karamelni mešanici razpustimo namočeno in ožeto želatino. Ohladimo do mlačnega, medtem čvrsto stepemo 150g smetane in jo z lopatko nežno primešamo. 
Kremo s pomočjo okroglega nastavka in dresirne vrečke najprej nabrizgamo ob robovih, nato enakomerno premažemo še po vrhu in poravnamo. Damo v hladilnik.

Čokoladni preliv

Čokolado in smetano raztopimo nad paro, nekoliko ohladimo in polijemo po kremi. Z nagibanjem tortice preliv razporedimo po celoti.

Ob robu posujemo z grobo nasekljanimi arašidi.

Tortica naj se hladi vsaj 4-6 ur, najbolje čez noč.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja