SNICKERS TORTA
VSI PODATKI SO KOPIRANI IZ:
https://www.cakeoclock-urskapece.com/snickers-torta
SESTAVINE:
Puhast biskvit
2 L jajci (large)
60g sladkorja
50g moke
10g kakava
Karamela
180g sladkorja
180g sladke smetane
15g masla
Malo soli+60g grobo nasekljanih neslanih arašidov (po želji lahko tudi slane, v tem primeru izpustite sol pri karameli)
Čokoladni mousse
260g sladke smetane
120g temne čokolade
1 jž sladkorja v prahu
2,5 lističa želatine
Karamelni mousse
70g Werther’s čokoladnih bonbonov s karamelnim polnilom
200g sladke smetane
2,5 lističa želatine
Čokoladni preliv
80g temne čokolade
50g sladke smetane
+30g arašidov
PRIPRAVA:
Puhast biskvit:
Jajca s sladkorjem stepamo 10 min, da dobimo gosto bledo kremo. Nanjo presejemo moko s kakavom in z lopatko nežno premešamo.
Vlijemo v model, kateremu dno namestimo z maslom in poravnamo.
Pečemo na 180 stopinj cca 20 min.
Pečen biskvit ohlajamo z na pol odprtimi vrati pečice 10 min, nato ga vzamemo iz modela in ohladimo na mreži. Prerežemo ga na dva diska, enega obrežemo z obročem velikosti 15/16cm.
Večji biskvit položimo na podstavek, navlažimo s par žlic mleka in okoli postavimo obroč.
Karamela:
Sladkor na srednji temperaturi v teflonski posodi raztopimo, prilijemo smetano in vztrajno mešamo dokler ne dobimo gladke, zlato rjave karamele. V gladki karameli raztopimo maslo, nekoliko ohladimo in poljubno solimo – lahko tudi izpustite sol.
Polovico karamele premažemo po biskvitu in posujemo z arašidi. Damo na hladno.
Drugo polovico karamele enakomerno razporedimo po modelu velikosti 15/16cm, kateremu s pomočjo obroča pritrdimo peki papir. Damo v zamrzovalnik.
Čokoladni mousse
Čokolado in 60g smetane raztopimo na paro. V stopljeno vmešamo sladkor v prahu, nato v njej razpustimo namočeno in ožeto želatino. Ohladimo do mlačnega, medtem čvrsto stepemo 200g smetane in jo z lopatko nežno primešamo k čokoladi. Premažemo po biskvitu, poravnamo in ohladimo.
Na nekoliko ohlajeno kremo položimo manjši biskvit, katerega namočimo s par žlic mleka in nanj položimo še zmrznjen disk karamele. Damo v hladilnik in se lotimo priprave druge kreme.
Karamelni mousse
Bonbone in 50g smetane raztopimo nad paro. V karamelni mešanici razpustimo namočeno in ožeto želatino. Ohladimo do mlačnega, medtem čvrsto stepemo 150g smetane in jo z lopatko nežno primešamo.
Kremo s pomočjo okroglega nastavka in dresirne vrečke najprej nabrizgamo ob robovih, nato enakomerno premažemo še po vrhu in poravnamo. Damo v hladilnik.
Čokoladni preliv
Čokolado in smetano raztopimo nad paro, nekoliko ohladimo in polijemo po kremi. Z nagibanjem tortice preliv razporedimo po celoti.
Ob robu posujemo z grobo nasekljanimi arašidi.
Tortica naj se hladi vsaj 4-6 ur, najbolje čez noč.
Nedavni komentarji