Torta švedske princese
Vsi podatki so kopirani iz:
https://www.thespruceeats.com/princess-cake-prinsesstarta-2952679
Sestavine
Za polnjenje slaščičarske kreme:
- 5 velikih rumenjakov
- 3 žlice koruznega škroba
- 1/2 skodelice granuliranega sladkorja
- 1 ščepec fine soli
- 1 čajna žlička vanilije
- 4 žlice neslanega masla , hladno, narezano na majhne koščke
Za torto:
- 1 (15,25-unča) škatla z mešanico bele torte, kupljena v trgovini ali domača
- 1 1/4 skodelice vode
- 1/3 skodelice nevtralnega olja, na primer oljne repice
- 3 veliki beljaki
Za preprost sirup:
- 1/2 skodelice vode
- 1/2 skodelice granuliranega sladkorja
Za stepeno smetano:
- 3 skodelice težke smetane
- 3 žlice granuliranega sladkorja
- 1 žlica vanilije
Za marcipan:
- 1 kilogram marcipana , kupljen v trgovini ali domač
- 3 kapljice zelenega barvila za živila
Za montažo:
- 3 žlice malinove marmelade
- Slaščičarski sladkor za prenos marcipana
PRIPRAVA:
Naredite slaščičarsko kremo
- Zberite sestavine.
- V veliki ponvi na pol močnega ognja na pol in pol zavrite.
- V srednje veliki skledi zmešajte rumenjake , koruzni škrob, sladkor in sol, da postane gladka.
- V skledo z jajci dodajte polovico oparenega mleka in nenehno mešajte.
- Celotno zmes vrnemo v ponev s preostalim mlekom in na zmernem ognju mešamo.
- Z mešanjem nadaljujte približno 2 do 5 minut, dokler se zmes ne zgosti in začne vreti.
- Pustite, da slaščičarska krema počasi vre, mešajte še dve minuti.
- Odstavite z ognja in vmešajte vanilijo in hladno, nesoljeno maslo.
- Prestavite v drugo skledo in pustite, da se popolnoma ohladi.
- Pred uporabo pokrijte in shranite v hladilniku vsaj 5 ur ali do tri dni.
Naredi torto
- Zberite sestavine.
- Pečico segrejte na 350 F za sijoče kovinske ali steklene ponve ali na 375 F za temne ali nelepljive ponve. Namastite dno in stranice 2 (9-palčnih) tortnih posod .
- Mešanico torte, vodo, olje in beljake v veliki skledi z mešalnikom zmešajte 2 minuti.
- 1/3 testa nalijte v 1 (9-palčni) pekač, 2/3 testa pa v drugi 9-palčni pekač.
- Pečemo 25 do 30 minut, dokler ne porumenijo.
- Torte vzamemo iz pečice in ohladimo na rešetki.
- Ko se torte ohladijo, z nazobčanim nožem narežite večjo torto na 2 enaki polovici.
Naredite preprost sirup
- Zberite sestavine.
- V ponvi naredite preprost sirup, tako da segrejete vodo in sladkor. Med neprestanim mešanjem zavremo, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi.
- Zmanjšajte ogenj in dušite približno 10 minut.
Naredite stepeno smetano
- Zberite sestavine.
- Stepite težko smetano, sladkor in vanilijo, dokler ne nastanejo trdni vrhovi.
Pripravite marcipan
- Zberite sestavine.
- Zeleno barvilo vgnetemo v kupljen ali domač marcipan .
- Nato ga oblikujte v približno 8 centimetrov dolg disk.
- Disk položite med 2 (18-palčni) voščeni papir. Če delate od sredine marcipana, z valjarjem razvaljajte disk v 16-palčni krog enakomerne debeline.
Sestavite torto
- Zberite sestavine.
- Preprost sirup rahlo nabrizgajte na vsako od treh slojev tort in pazite, da jih ne prepojite.
- Na vsako polovico večje torte namažite 1 1/2 žlice malinove marmelade.
- Pecivo kremo razdelimo na tretjine, 1/3 nežno prepognemo v stepeno smetano.
- Preostalo 2/3 slaščičarske kreme namažite na malinovo marmelado iz dveh polovic tort.
- Zložite 2 s pecivom pokrite polovice, nato prelijte s preostalo torto.
- Strane torte zamrznite s stepeno smetano v 1-palčnem sloju.
- Na vrh torte položite preostalo stepeno smetano. Z lopatko gladite kremo v kupolo.
- Z marcipana odstranite zgornji nivo voščenega papirja. Posušite svoj valjar s sladkorjem slaščičarjev, nato s pomočjo spodnjega kosa voščenega papirja dvignite marcipan in marcipan povlecite čez čep (marcipan lahko rahlo povaljate okoli zatiča, kot bi ga skorja za pito). Odstranite voščen papir in marcipan prenesite na torto.
- Z rokami nežno potisnite marcipan navzdol po torti, pri čemer delajte od zgoraj navzdol.
- Pogladi po straneh, nato pa odsek na dnu odreži z nožem ali kuhalnimi škarjami.
- Marcipan potlačite pod rob torte.
- Torto potresemo s slaščičarskim sladkorjem ali okrasimo z izrezi iz marcipana.
- Postrezite in uživajte.
Nedavni komentarji