OREO TORTA Z BELO ČOKOLADO IN MALINAMI
citirano iz:
Sestavine:
Mlečna krema:
500 ml sladke smetane za stepanje
250 g maskarpone sira
200 g bele čokolade
4 listi želatine
Malinova plast:
200 g zamrznjenih malin
2 žlici sladkorja
2 lista želatine
Piškotna streha:
100 g OREO piškotnega prahu
Postopek:
Piškotno dno:
- Maslo raztopi in ga zmešaj s piškotnim prahom.
- Tortni obroč nastavi na premer 20 cm in ga postavi na tortni postavek.
- Po notranji strani ga obdaj z acetatno folijo.
- Piškotno zmes enakomerno potlači ob dno tortnega obroča.
Mlečna krema:
- 300 ml smetane stepi do čvrstega.
- Belo čokolado nalomi v kozico in jo prelij s preostalo smetano.
- Kozico pristavi nad nizek ogenj in mešaj, da se čokolada stopi.
- Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo. Ožemi jih in vrzi v kozico.
- Mešaj, da se želatina popolnoma raztopi.
- Počakaj, da se čokoladna zmes ohladi do mlačnega, nato jo primešaj k maskarpone siru.
- Povsem na koncu s spatulo primešaj še stepeno smetano.
- Polovico kreme prelij čez piškotno dno in jo poravnaj.
- Nastajajočo torto postavi v hladilnik, da se krema strdi.
Malinova plast:
- Maline in sladkor stresi v kozico in segrej nad srednjim ognjem, da se maline povsem zmehčajo.
- Spasiraj jih s paličnim mešalnikom.
- Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo. Ožemi jih in vrzi v kozico.
- Mešaj, da se želatina popolnoma raztopi.
- Počakaj, da se malinova zmes shladi do mlačnega in jo prelij po strjeni mlečni plasti.
- Torto postavi nazaj v hladilnik, da se malinova plast učvrsti.
Zaključek:
- Drugo polovico kreme zlij čez malinovo plast in jo poravnaj.
- Po vrhu enakomerno stresi piškotni prah.
Nedavni komentarji