OREO TORTA Z BELO ČOKOLADO IN MALINAMI

citirano iz:

Sestavine:

Mlečna krema:
500 ml sladke smetane za stepanje
250 g maskarpone sira
200 g bele čokolade
listi želatine

Malinova plast:
200 g zamrznjenih malin
2 žlici sladkorja
2 lista želatine

Piškotna streha:
100 g OREO piškotnega prahu

Postopek:

Piškotno dno:

  1. Maslo raztopi in ga zmešaj s piškotnim prahom.
  2. Tortni obroč nastavi na premer 20 cm in ga postavi na tortni postavek.
  3. Po notranji strani ga obdaj z acetatno folijo.
  4. Piškotno zmes enakomerno potlači ob dno tortnega obroča.

Mlečna krema:

  1. 300 ml smetane stepi do čvrstega.
  2. Belo čokolado nalomi v kozico in jo prelij s preostalo smetano.
  3. Kozico pristavi nad nizek ogenj in mešaj, da se čokolada stopi.
  4. Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo. Ožemi jih in vrzi v kozico.
  5. Mešaj, da se želatina popolnoma raztopi.
  6. Počakaj, da se čokoladna zmes ohladi do mlačnega, nato jo primešaj k maskarpone siru.
  7. Povsem na koncu s spatulo primešaj še stepeno smetano.
  8. Polovico kreme prelij čez piškotno dno in jo poravnaj.
  9. Nastajajočo torto postavi v hladilnik, da se krema strdi.

Malinova plast:

  1. Maline in sladkor stresi v kozico in segrej nad srednjim ognjem, da se maline povsem zmehčajo.
  2. Spasiraj jih s paličnim mešalnikom.
  3. Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo. Ožemi jih in vrzi v kozico.
  4. Mešaj, da se želatina popolnoma raztopi.
  5. Počakaj, da se malinova zmes shladi do mlačnega in jo prelij po strjeni mlečni plasti.
  6. Torto postavi nazaj v hladilnik, da se malinova plast učvrsti.

Zaključek:

  1. Drugo polovico kreme zlij čez malinovo plast in jo poravnaj.
  2. Po vrhu enakomerno stresi piškotni prah.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja